fbpx

Cum ingrijim prosoapele

TIPS AND TRICKS

Libelulele vin cu 5 sfaturi practice despre cum să păstrezi prosoapele la fel de moi ca la început.
Exfoliere fortata cu prospul
Azi îți povestim despre prosoapele tari și aspre care îți exfoliază pielea forțat de la prima spălare.
Știi de care zic, sunt sigură. S-ar putea chiar să îți placă senzația, dar dacă ești ca noi și preferi prosoapele moi și catifelate, citește mai departe.
De ce se înăspresc prosoapele?
Cu toții știm că se întâmplă, dar nu prea știm de ce. Prosoapele devin mai dure pentru că apa cu care le spălăm conține minerale care întăresc fibra. Asta înseamnă că ele au o viață de vreo 3 ani pană când te hotărăști să le arunci. Noi vă vom spune cum să prelungiți acei 3 ani

Libelulele au încercat de-a lungul timpului multe variante de păstrare a prosoapelor așa cum le plac lor și până la urmă am facut o listă cu cele mai bune 5 idei de a le ține ”în viață” cât mai mulți ani:

1..CALITATEA

Pentru unele obiecte din gospodărie chiar nu contează dacă ai dat 10 lei pe ele sau 100 de lei, dar la prosoape se simte diferenta de calitate de cele mai multe ori. Este important să nu alegem cele mai ieftine variante în acest caz, să fie din bumbac 100% și să fie groase.

2.BALSAMUL DE RUFE

Probabil ești obișnuit să pui mult balsam de rufe în mașina de spălat la tura de prosoape ca să te asiguri că le scoți moi și catifelate, dar, se pare, că exact asta nu ar trebui să faci. Balsamul de rufe distruge fibra ceea ce va face prosopul să nu mai absoarbă apa la fel de bine, îl va face mai aspru, deci îi călătoria spre coșul de gunoi va fi mult mai scurtă. And life is about the journey not the destination. Până și cea a prosoapelor.

3.FIERUL DE CĂLCAT

Călcatul prosoapelor pare să fie o idee bună, dar nu este. La fel, distruge fibra materialului în timp și este și pierdere de vreme. Prosoapele de calitate nu se șifonează, fă altceva cu timpul tău

4.SUCUL DE LĂMÂIE

Înainte de spălare, înmoaie prosoapele în apă cu suc de lămâie și oțet de mere, apoi le bagi în mașina de spălat și le speli ca de obicei. Le vei scoate moi și pufoase, fără nici un fel de miros de lămâie sau oțet. Asta dacă adaugi și detergent.

5.USCĂTORUL DE RUFE

La fel ca balsamul, uscătorul de rufe pare o idee bună, dar nu este. Distruge fibra, le întărește și le strică mult mai repede. Mai bine le pui la uscat afară sau într-o încăpere cu geamul deschis. Vântul le va ajuta să rămână moi și catifelate. Dacă vrei neapărat să le bagi la uscător, folosește cel mai rece program.

Prosop cu gluga