fbpx

Trusoul de botez – ce contine si la ce se foloseste fiecare piesa

Trusou botez personalizat Albinuta

Botezul unui bebelus este un eveniment cat se poate de special pentru familia lui. Parintii si nasii se pregatesc pentru acest moment cu multe lucruri specifice precum hainute, lumanare, trusoul de botez etc. Dar oare ce este un trusou de botez? Care sunt piesele esentiale? Si la ce se foloseste fiecare piesa?

Trusourile oferite de catre Libelulle contin:

Prosop cu gluga pentru bebe, brodat cu numele copilului si o imagine, se foloseste dupa cum probabil ai intuit pentru a sterge copilul cand este scos *in apa botezului. Prosoapele oferite de noi sunt mari (70*140 cm) si vor puttea fi folosite mai multi ani.

Prosopul pentru preot, brodat cu o cruce ortodocsa, este oferit preotuluui de catre nasi pentru a-si sterge mainile atat la spalarea mainilor inainte de botez, cat si dupa ce acesta a fost oficiat.

Panza de mir sau crasma, brodata cu numele copilului si data botezului, e o panza alba care se aseaza pe copil la scoaterea din cristelnita. Pentru confortul bebelusului noi oferim o panza din finet, moale si placuta pentru pielea delicata a celui mic.

Fasa, o banda alba brodata cu numele copilului si data botezului, se foloseste impreuna cu panza de mir pentru infasarea copilului dupa scoaterea din cristelnita.

Sticluta pentru mir, umpluta de catre nasa cu ulei de masline, care in timpul slujbei va capata virtuti sacre si va deveni ulei sfant, mirul cu care preotul va unge copilul pe frunte, la ochi, la încheieturi si pe spate, conform ritualului religios, inaintea scufundarii in cristelnita. Mirul simbolizeaza bogatia imparatiei lui Christos, in care copilul paseste prin actul de crestinare, adică prin botez. După slujba, acest mir va fi folosit intr-un mod similar a doua zi, la imbaierea bebelusului facuta de catre nasi.

Sapunul, se ofera preotului pentru spalarea pe maini inaintea botezului.

Trusou botez Ursulet

Pe langa trusou Libelulle iti mai ofera lumanarea de botez, varianta scurta (40 cm) cu un decor elegant dintr-o funda de iuta cu danteluta fina pe margini si cu o piesa brodata asortata trusoului. Pe capetele fundei brodam numele copilului si data botezului.

Lumanare botez personalizata Pisica
Lumanare botez personalizata Pisica

Iar daca doresti un mod elegant de a duce trusoul si hainutele copilului la biserica iti oferim o cutie pentru trusou, rotunda, din carton mucava (foarte rigid, apropiat lemnului) decorata si aceasta in ton cu trusoul si bineinteles personalizata cu numele bebelusului. Aceasta cutie este ideala pentru a pastra apoi trusoul, hainutele, dar si alte mici obiecte amintire de la acest important eveniment.

Trusou de botez personalizat Albinuta
Cutie trusou botez

SURPRIZA: Inscrie-te la newsletterul nostru pana la finalul lunii aprilie 2019 si primesti un cod de reducere de 15% pentru orice produs din categoria Botez. Enjoy!