Am crescut la tara, intr-o vreme in care se facea reciclare fara sa stim ca se numeste reciclare. La noi in casa pungile de plastic nu se aruncau, se pastrau frumos pentru refolosire. O haina ramasa mica se dona mai departe altor oameni. Hainele cu care ne imbracam nu era obligatoriu sa fie noi, de multe ori erau cumparate din magazine second-hand. Daca o haina era prea deteriorata era facuta bucati si se folosea in continuare pe post de carpa de sters. Daca aveam coji de fructe sau legume nu le aruncam in saci de plastic, ci le dadeam la animale sau le aruncam undeva in gradina sa se descompuna. Si uite asa, fara a face vre-un efort deosebit, parintii mei cu putina scoala ne-au invatat pe mine si pe fratii mei ce inseamna reciclare si refolosire.
Acest sentiment de responsabilitate fata de natura din jurul nostru ne inspira sa cream produse inclusiv din capetele de materiale care cad de la alte produse. Astfel ca bucati de plus, de bumbac, de polar, de diverse culori si forme sunt adunate intr-o cutie pe care noi o numim „cufarul cu comori”. E minunat sa vezi materialele aranjate frumos in dulap, in functie de culori, imprimeuri etc. Dar e si mai frumos sa le vezi aici amestecate si sa gasesti intamplator noi combinatii intre ele.

Din „cufarul cu comori” am scos pana acum materiale pentru a confectiona peste 100 de jucarii pe care le-am donat asociatiei MagiCAMP. De acolo am reusit sa reutilizam bucati de materiale pentru aplicatii la jucariile Bunny Blind Egg. Tot de acolo am luat si materialle pentru a face portfardul cu 5 dischete demachiante refolosibile. Multi ar vedea acea cutie drept una cu gunoaie, dar noi vedem altceva. Noi vedem posibilitati, idei de jucarii, combinatii de imprimeuri…inspiratie.

Specialistii au concluzionat ca persoanele creative adora haosul si dezordinea, pentru ca din acel haos le vine inspiratia sa creeze ceva nou. Asa si pentru noi, e amuzant si relaxant sa scotocim printre materiale si sa cream ceva nou.
Si pe langa materiale mai refolosim si ambalajele. Cutii si folii in care primim materii prime sunt refolosite pentru a ambala produsele pe care le livram. Facem tot ceea ce putem a produce cat mai putine deseuri.
Avem o singura planeta, haideti sa o iubim si sa o protejam cat de mult putem.
Sunt convinsa ca si tu reciclezi sau refolosesti. Povesteste-ne in comentarii ce si cum faci, ne dorim inspiratie.